Tudni kell bevallani, ha hibáztunk, vagy nem volt igazunk. A mostani véleményvezérek egyik legvisszataszítóbb jellemzője az önnön csalhatatlanságukba vetett hit, melyet tovább sötétít az a kettős beszéd, amivel a színfalak mögött bevallják tévedéseiket, miközben a nyilvánosság előtt továbbra sem hajlandóak engedni.... Tanulni, tanulni, tanulni – mondta Lenin. És ebben speciel igaza volt.

Forrás: hirszerzo.hu
Feltöltő: dilike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
MakayZsolt
Ehhez csak annyit tudok hozzátenni: 4 év kényszerpihenő

2 ciklus után kötelező legyen 1 ciklus kihagyása minden politikusnak. Ez elősegítené, hogy regenerálódjon és felfrissüljön a politikai elit. Így kivédhető lenne, hogy ezek a szereplők egymás iránt érzett ellenszenve, később gyűlölete határozza meg a politikai gondolkodást. 4 év kihagyás után a politikus tisztábban, megújulva térhet vissza a közéletbe.
nanena
@MakayZsolt:
Ez feltételezi, hogy a politikusnak mindig politikusnak kellene maradni. Ha valaki eredményes, az országot gazdagító politikus, akkor minek pihenjen? Aki meg rossz, az a politika közelébe se kerüljön többé.
Szingapúrban azt láttam, hogy a régi miniszterek, miniszterelnökök, akik közmegbecsülésnek örvendenek, ott ülnek a parlamentben, és minden ügyben megkérdezik a véleményüket. Ők a haza bölcsei. Jó lenne nekünk is több politikust a haza bölcsének tekinteni. Azt hiszem ehhez még sok időnek kell eltelnie.
MakayZsolt
Nem, hiszen aki alkalmas, és eredményes, annak lehetősége van újra visszakerülni a közélet azon szinterére, ahol eddig 2 ciklust végigdolgozott. Ez nem azt feltételezi, hogy nem marad politikus. Aki 2 ciklusban már országgyűlési képviselő volt, próbálja megállni a helyét az önkormányzati szférában, hiszen a lehetőség előtte áll, ahogy másnak is.
Aki pedig nem tudja újra elnyerni 4 év kihagyás után a választók támogatását...
menasagh
Szerintem meg minden ciklus után a megválasztásakor beígérteket kellene számon kérni. Ha nem teljesített a következő ciklust a börtönbe töltse...utána persze visszajelöltethetné magát, ha merné....:)
dilike
@MakayZsolt: és mit csináljunk velük a köztes 4 évben? ha pocsék képviselő volt, akkor ledugjuk vidékre? ha meg jó, miért küldjük el? ez így szerintem kivitelezhetetlen, élhetetlen. elnökre (ha lenne) lehetne ilyet, de még amerikában is a politikusi gárda néhány tagja 30 éve ott ül a képviselőházban, csak az elnök más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.