A következő évtizedeket meghatározó sorskérdésnek nevezte a romák integrációját a miniszterelnök.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bigyibogyo
@pelikan61: lehetet volna beloled cigany, de te lo tulso oldalat valasztottad.
mszp -re az fogszavazni, aki elore fel,h OV betartja amit igert, igy a fidesz esznelkuli osztogatasba kezd. vagy aki ugy gondolja,h a jobbik tapasztalatlan, es gyak. nincs gazdasag politikaja. jah, meg a nyugdijasok.
azaz a fidesznek marad a lecsuszott es ketsegbeesett exkozep osztaly, akik alapbol remenytelen helyzetben vannak (azaz a csoda varok) es a szelsojobb (bar ok inkabb jobbikra szavaznak)
de amugy nagyjabol (tavolrol) igazad van
Kakastoll
@gyulabors: Csak az első három sort olvastam el és el kell mondjam, hogy tévedsz.
Aki integrálódni akart, az már rég megtette, aki meg ott maradt a putriban az ott is fog maradni.
Az integrálódás kb, 600 éve folyik, és van aki ki akart törni, lásd Sárközi Francia elnököt, és van akinek a putri tetszik és annak a szintjén marad akaratból.
Példának okáért ott a Sztojka famillia, akik kivakaróztak a szegénységből viszont a civilizált életmódot nem tudják elsajátítani.
Lehet szúrkálni egymást, lehet cigányozni meg magyarozni, viszont ha szétnézel a nevezgetők között, amgunkat is beleértve akkor rájössz, hogy a viszálykodás nem a semmiből indult, volt kezdeményezője és van fólytatója az okoknak, ami miatt itt és mindenhol nap miint nap egymást rágjuk.
Ha a cigányság azért prüszkölne, mert a magyar lopja a terményét, verné a gyerekeit, bántaná az időebbeket akkor most nem cigányoznánk, hanem magyaroznánk, de mivel az egész történés pontosan fordítva van ezért most cigányozunk.
A jelen körülmények között nem a cigány alkotmány, a cigány törvények betartásáért folyik a vita, hanem a magyar törvények értékeléséért .
Ezt kellene megérteni.
5hazi
@gyulabors: Ahogy reallatas irta. .....

Mert egyébként már eleget hangsúlyoztuk, legyetek befogadóképesek előbb az integrációra, tudniillik annélkül minden tett csak szélmalom harc. Üdv.....

Tudom az alkotmány is tiltja az ilyenről a népszavazást ,de kérdezte már valaki is a többségi társadalmat ,hogy egyáltalán akarja -e "bőviteni" egy etnikummal a társadalmat!! Lehet,hogy elsőre ez a kijelentés durvának hangzik, de ugyan ezt játsza tulajdonképpen az E.U. is a sorbanállókkal !
pelikan61
@Horizont ma, 18:57 – válasz erre:

"Elvesztették a munkájukat, a fiatalok nem találnak munkát. Ez tény."

Ehhez csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy mikkor volt munkájuk akkor sem dolgoztak, ezt tapasztalatból mondom köztük voltam láttam. Csak abba az időbe a segélyt munkabérnek hívták.
Én alföldi lakos vagyok Kiskőrös, Kecel, Soltvadkert, Akasztó Imrehegy, Császártöltés stb. vidékéről, ami Borsodhoz kétszáz Km re van. Tavasszal a birkanyirok mind arról a vidékről jönnek nyírni itt szálásoknak, bérelnek lakást és még nyírnak ott laknak. De nem csak birkanyírás van ere, hanem mezőgazdasági munka, meg szőlő munka, és gyümölcsszedés is. Arra már nem jönnek, pedig napi ötezer forintot kereshetnének, amit tisztán zsebre rakhatnának. Erdélyből Kovászna meg Csiki szerda helyről nyolcszáz km teről megéri idejönni, dolgozni Borsodból meg nem. Szerinted miért nem éri meg? Segély és a szabad bűnözés miatt nem éri meg nekik. Ha nagyon akarnának dolgozni munka, van. Ezért azt ténykényt felhozni, hogy nincs, munkalehetőségük elfogadni nem tudom. Hogy nem akarnak dolgozni azt igen.
latorkuvasz
@gyulabors: ne haragudj, nem személyeskedni akarok, de átestél a lovon...
általánosítasz, pont mint akik ellen harcolsz
azt meg biztosan nem akarja senki, hogy itt valaki is putris maradjon

többieket nem olvastam. elnézést, rohanok
gondolkodo
@gyulabors: Te "ellenoldali rasszista" kijelentéseket teszel ebben a hsz-edben!
Nem szabad egy kalap alá venni sem a cigányokat, sem a nemcigányokat!
Az igaz, hogy először munkahelyeket kell teremteni, aztán megkövetelni a munkát! Ha kell, akár a kmk visszaállításával! Ez nem csak a dolgozni nem akaró, a segélyrendszert kihasználó romákra, hanem MINDENKIRE vonatkozik!
Ismerek olyan cigányt, aki a bányában lehúzta a 4,000 vakond.műszakot, miután bezárták a bányát, azóta kapja a 3×-os nyugdíját. Még nincs 50 éves, a kutyának utat nem mutat! Kijár az erdőre, a tisztítással megvan bőven a téli tüzelője. Lenn, a tárnában sem lehetett sumákolni, mert akkor más dolgozta volna ki az Ő részét is, hiszen csapatban dolgoztak. Az erdőn sem, a terület könnyen mérhető.
Van lumpen a "magyarok" közt és van a cigányok közt is, ezért nem szabad egy kalap alá venni egyik csoport tagjait sem! Persze, statisztika nincs, mert nem lehet, nem mondható, hogy az egyik csoportból ennyi % a munkakerülő, a másikból meg annyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.