Magyarország adja a legtöbb közvetlen állami támogatást az óriáscégeknek az Európai Unió tagországai közül – derül ki az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből. Sem a pénzügyi, sem a gazdasági tárca nem rendelkezik precíz kimutatással arról, hová ment el ez a pénz. A külföldi cégek emellett huszonötször több adókedvezményt kapnak, mint a hazaiak, és több ezer milliárd forintot visznek ki...

Forrás: HírTV
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
@szaboria: A nyáron az almamizéria kapcsán volt min gondolkodni. A felvásárlók 15FT/kg ért akarták átvenni az almát a termelőktől. A Tescoban 250 Ft/kg volt egy hálós két alma amelyek mindegyikében egy-két ütődött sérült, rothadó alma volt. Gyakorlatilag a Tesco-s csomagolások 80%-a fogyasztható. A Lidl-ben kicsit más volt a helyzet mert ott 199 Ft-ért adtak 1 kg-os hálós almát, igaz azok meg öklömnyiek voltak. Vajon miért nem jutott el az a rentgeteg alma a termelők által boldogan elfogadott 50 Ft-ért a magyar kereskedők üzleteibe?
Sőt. Ígérem megkeresem neked azt a pályázatot amelyben arra adnak EU-s támogatást, hogy magyarországon NE MAGYAR TERMELŐ ÁLTAL GYÁRTOTT TERMÉKET FORGALMAZZ!!!
orogordog
@szaboria: Multik működését hidd el belűről ismerem. Voltak saját boltjaim, kapálógép, fűnyíró volt a profil.(két pici) Azt meg nyitott a csuris áruház olcsóban adta a kapálógépet, mit amennyiért én vetem(nettóba) 10év együtt működés után, a híres veszprémi gyártól.
Gépek ugyan attól a cégtől szerezte be ahonnan multi is.
Azt elmentem a multihoz, kis pénzért dolgozni. Így remélem érted. kitudnám bővebben is fejteni de itt nyilvános fórumon inkább nem.
orogordog
@Csubaka: Még eddig nem láttam tőled ilyen írásokat, de 100%-ig igazad van és rávilágítasz a lényegre.
szaboria
@orogordog: Ismerös a téma , mert te hiába mész be a gyártóhoz ,hogy töle veszed meg a termékét amikor csak te kis tételben tudsz vásárolni mig egy üzletlánc megrendeli a termék gyártását és itt van a csavar mert mennél többet gyártatnak valamiből annál olcsóbb az előállitási költség.
szaboria
@Csubaka: Megint az utolsó mondatod én meg úgy todom, hogy egyezséget kötöttek , hogy több legyen a magyar termék. Amit az alma felvásárlásról irtál annális van egy kis probléma nem tudom mennyire tudod azt, hogy aki 15.-ft-otadott az almáért az csak egyik küzbülső felvásárló van amikor 2-3 is közte vannak , úgyan úgy mint az épitkezésen az alvállalkozók.Mire hozzánk kerül több mint a tizszerese lesz. Bocs de még egy kis izelitő a piacunkon odamentem akiról tudom hogy a sajátját adja el és többért kinálta mint a zöldséges aki úgy veszi a terméket, meg kérdeztem miért adja ilyen drágán a válasz mert a boltban is annyi.
orogordog
@szaboria: Kiskereskedő hálózatban bent voltuk az első 20-ban, helyi csuris nem adót el annyi darabot mit mi. Gyár szépen le is épült. Multi meg áruja a cinai gagyit, akkor?
Se gyár se kereskedő hálózat, helyette cinai gép még drágában mint a magyar, pénz vándorról ki az országból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.