Minősíthetetlen jelzőkkel illetett Török Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő egy, az Egyesült Államokban élő 56-os menekültet. A politikus egyebek mellett lefasisztázta, majd "piti tolvaj patkánynak" és pedofilnak nevezte Varju László volt politikai elítéltet egy elektronikus üzenetében.

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csubaka
Érdekes dolgok történnek itt a Propelleren. Minden második hozzászólásom valamilyen rendszer hiba miatt eltűnik.
Ezért most megismétlem

Egyáltalán mit keres egy ilyen gennyedék a Magyar Parlamentben? Valószínüleg pártlistán jutott oda, mint ahogy a többi Kádár-rendőr, III/III-as,III/II-es ügynökök és besúgó.
Komolyan mondom ez már nem szégyen, hanem tragédia.
Rendőr kordon mögött ünneplik azoka az 56-osokat, akiket magán emberként lefasiztáznak. Ez nagyon nem normális! Mint ahogy az egész jelenlegi MSZP nem az!!!
paragrafus
Ha és ilyen gondolatokat valóban megfogalmazott Török Zsolt, akkor én magam is azt az állásponrtot képviselem, hogy ezek után le kell mondania a képviselőségről és távoznia kell a közéletből. Ilyen stílus egy országggyűlési képviselőtől megengedhetetlen.

De ugyanakkor engedtessék meg nekem, hogy ezt a hírt fenntartással kezeljen, mivel eddig csak jobboldali médiában jelent meg. Lévén a jobboldali média már több alkalommal is bebizonyította, hogy hajlamos arra, hogy lehozzon nem éppen hiteles és valós híreket.
paragrafus
@Csubaka: Csubaka! Ez a stílus tőled is megengedhetetlen.
Ezen túlmenően te megint alaptalan feltételezéseket engedsz meg magadnak, aztán saját feltéeleuéseidet tényként kezeled.

És valószínűleg azért tűnhetett el több hozzászólásod, mivel - finoman szólva - a hozzászólásaid stílusa, csomagolása nem éppen szalonképes.
Zolipapa
Elég nehezen tudom elhinni róla, hogy ilyeneket irkált. De ha ne adj' Isten, mégis igaz lenne, neki magának kellene levonni a megfelelő konzekvenciát. Ugyan sokszor épp a jobboldal az, akik nem a legmegfelelőbb hangnemet, stílust használják (tisztelet a kivételnek, itt most nem az ide beírókra gondolok), de nekünk, baloldaliaknak, ill. MSZP-rokonszenvezőknek, pláne, tagoknak, talán mégsem ezt a stílust kellene követnünk, és ezt nagyon jól tudhatná Török úr is MSZP-s, illetve képviselő létére; ebben a pártban ilyen hangnemnek nincs helye! Meg kellene mutatnunk, hogy bennünket egész más fából faragtak. Szerintem egy emberi, normális hanggal sokkal többre lehetne menni a jobboldallal szemben, mint ilyen gusztustalan módon "patkányozva". Akkor mi mennyivel vagyunk különbek náluk? Semennyivel. Ezen a fórumon javaslom tehát az MSZP vezetésének, hogy kezdeményezzenek pártetikai (esetleg pártfegyelmi) eljárást Török úr ellen, ha bebizonyosodik, hogy a "patkányozás" igaz.
ember
@Zolipapa: Igen, az úgynevezett baloldaliak semennyivel nem különbek.
paragrafus
@sisak: Hát ez azért nem egészen igaz. Baloldalon nem annyira jellemző ez a stílus, az ilyenfajta beszéd.
Mindenesetre azért nagyon érdekes, hogy ha egy baloldali ember beszél így, az rögtön hír lesz. De ha egy jobboldali beszél hasonló stílusban, akkor az szóra sem érdemes.
Szóval jobbról ez a beszéd stílus sokkal gyakoribb. (Ami természetesen nem menti fel a baloldalit sem, ha valóban így beszél.)

ember
@paragrafus: Mitől "bal" az általad támogatott párt? Pártok? Én tényleg az eredeti baloldali gondolatot kultiválom.
paragrafus
@sisak: A kérdésedre adandó válasz már nagyon elkanyarodna az eredeti témától.
ember
@paragrafus: Bölcs és óvatos Vagy, hogy nem mész bele...
Csubaka
@paragrafus: Hát barátom, te nem kicsit vagy elfogult azzal a szóval szemben, hogy "baloldal". Azon kívül, hogy erről írogatsz kifejtenéd a véleményedet, hogy mit is értesz alatta, mert ezek után azt gondolom, hogy alapvető értelmezési problámák vannak közöttünk.
Egyéként pedig figyelmedbe ajánlanám az eredeti cikknek az alábbi néhány sorát amely korántsem jobboldali média találmány hanem kőkemény tény.


Mint közismert, Török Zsolt, az egri városi tévé 2003. augusztus 31-i adásában a következőt mondta: "Szász Károllyal (PSZÁF egykori elnöke - a szerk.) és a vele hasonlókkal szemben úgy kellene eljárni, hogy vagyonelkobzás és onnantól kezdve tárgyalunk, hogy meddig fog börtönben ülni". Török Zsoltról 2004-ben kiderült az is, hogy a parlamenti honlapon korábban szereplő adatokkal szemben nem rendelkezik diplomával.
furfang
Török Zsoltnak volt gyerekszobája, csak a ló nézett ki az ablakán, ahogy szokták mondani.

@paragrafus: Az csak természetes, hogy a jobboldali médiában jelent meg, a baloldali média ugyanis, a legtöbb esetben a számára kínos, vagy nem hasznos információkat eltagadja. Mindig elképedek, amikor balos Újságba olvasok, olyan, mintha az országot rózsaillat járná át, és a világ legnagyszerűbb helyzetében lenne Magyarország. Ezt hívják parasztvakításnak. Aki nem olvas jobboldali híreket is, annak gőze sincs az ország állapotáról azért aztán hatalmasat esik pofára, amikor kirúgják az állásából, vagy jön a végrehajtó. Pedig ő úgy tudta, hogy minden rendben.
Én is írom hogy balos, pedig ennek a kormánynak meg az MSZP-nek semmi köze a baloldalhoz, ez egy hamisítás, ebből élnek. mert még mindig sokakat át lehet verni, talán az utolsó leheletükig, és ezt ők pontosan jól tudják, és ki is használják.
Csubaka
@Zolipapa: "Ugyan sokszor épp a jobboldal az, akik nem a legmegfelelőbb hangnemet, stílust használják.."

Szerinted az mennyivel elfogadhatóbb, hogy...
- Lassan mondom, hogy mindenki megértse, nem lesz gázáremelés.(Lendvai Ildikó - alig 6 hónappal később pedig lépcsősen,de 70%-ot meghaladóan volt!!

Ezzel nem egy embert vettek hülyére, hanem egy országot! És ma ő az MSZP vezére.

Monnyonle!!! :-))
paragrafus
@Csubaka: Nem kellene kiforgatni a tényeket. A Fidesz riogatott a kampányban azzal, hiogy ha az MSZP nyer, akkor a választások után megemeli a gáz árát: És a választások után a kormány nem emelte meg a gázt árát.

Egyébként az, hogy nem lesz gázáremelés, az akkoriban a "jelen" időre vonatkozott. Ezt nem lehet úgy érteni, hogy soha nem lesz gázáremelés. Ezt egyébként nem is mondták. Csakhogy a Fidesz, aki önmagában a maga nemében abban mindig is zseniális volt, hogy a szavakat, a megfogalmazásokat alapjaiban forgassa ki, ezt tudatosan így interpretálta, mintegy átverve a fél országot.
paragrafus
@Csubaka: És az miért baj, hogy nem rendelkezik diplomával. A képviselőségnek ez nem feltétele. Megjegyzem, a Fideszben is van diploma nélküli képviselő.
paragrafus
@Csubaka: Akkor Szász Károlyról hadd mondjak neked néhány tényt.

Szász Károly és rengeteg munkatársa ellen nyomozott a rendőrség 2003 nyarától. (Vélelmezem, ekkor mondhatta Török Zsolt az általad hivatkozott megnyilvánulást.)

Orbánék alatt történt, hogy a PSZÁF-nél úgy döntöttek, nem szeretnék komolyan venni az állami alkalmazottak jutalmazását korlátozó jogszabályokat, ezért VISSZADÁTUMOZOTT SZERZŐDÉSEKKEL néhány százezertől több millió forintig terjedő jutalmakat vettek fel vagy 200-an.

Megnyugvással tölt el, egyben megerősíti a jogállamiságba vetett bizalmamat, hogy azzal az indoklással, hogy a cselekmény nem bűncselekmény, a személyemmel és munkatársaimmal szemben indított nyomozást a Fővárosi Főügyészség 2005. november 10-i keltezésű határozatával megszüntette" - tartalmazza Szász Károly akkori közleménye. A PSZÁF egykori vezetőjét a felügyeletnél 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg a Nemzeti Nyomozó Iroda kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással.

A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál megbízási szerződések alapján teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak. Szász Károly az eljárás során mindvégig tagadta a terhére rótt cselekményeket.

Nos, a rendőrség jó párszor leírta, hogy gyanúsítottként ki akarják hallgatni Szászt Károlyt bűtlen kezelés és közokirat- hamisítás alapos gyanújával. Az ügyészség először a hűtlen kezelés miatti gyanúsítást eleve meg sem engedte a rendőrségnek. Majd ezt követően a rendőrség szerinti 209 rendbeli közokirat-hamisítást 56 rendbeli magánokirat-hamisításra mérsékelte.

Ezt követően az ügyészség olyan határozatot hozott, mely szerint mindazokkal szemben meg kell szüntetni az eljárást, akik 10-nél kevesebb visszadátumozott megbízási szerződést írtak alá, ők "csak" ügyészi megrovásban részesültek.

(Én tűvé tettem az akkor hatályos valamennyi jogszabályi előírást, de ezt bűvös tizes számot, ami felett hamisítás a hamisítás, nem találtam.)

Bár 2005 júniusában a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek a Szász Károly elleni eljárást, az ügyészség azonban Szász Károly ellen bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást. És ebből a 209 esetből a Polt Péter vezette ügyészség egyetlen egyet sem engedett bíróság elé kerülni.
Csubaka
@paragrafus: Akkor egy kis korabeli olvasni való, hogy széleskörű MSZP-SZDSZ-es látókörödet egy kicsit társadalmilag is szélesítsük. Volt ott bírósági döntés még pedig nem is akármilyen! Kár, hogy erről is lemaradtál!

Jogellenes volt Szász Károly kirúgása

* Index/MTI

| 2007. december 9., vasárnap 22:38 | Frissítve: 2007. december 9.

A többszöri nekifutásra keresztül vitt, lex Százszként elhíresült törvénnyel leváltott volt PSZÁF vezér megnyerte munkaügyi perét.

Pert nyert Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi elnöke és Sáray Éva korábbi elnökhelyettes a Legfelsőbb Bíróságon Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszter ellen, aki - az ítélet szerint - a két vezetőt jogellenesen mentette fel. Minderről maga Szász Károly adott ki vasárnap este közleményt.

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2004. május 18-án leváltott elnöke, Szász Károly és elnökhelyettese, Sáray Éva közszolgálati jogviszony megszüntetése tárgyban indított perében a Legfelsőbb Bíróság 2007. december 7-én kézbesített ítéletében jogerősen megállapította, hogy az akkori Pénzügyminiszter, Draskovics Tibor az érintett vezetők közszolgálati jogviszonyát jogellenesen számolta fel" - áll a közleményben.

A PSZÁF volt elnökének ügyvédje, Nemcsói András ügyvéd az MTI érdeklődésére vasárnap közölte: a Legfelsőbb Bíróság döntése megfelelő erkölcsi és anyagi elégtételt biztosít a jogellenesen leváltott vezetők részére. Eszerint a felmentéstől a jogerős ítéletig járó illetmény, egyéb járulékok, és ezek kamatai illetik meg a két korábbi vezetőt, valamint - az elsőfokú bíróság döntésétől függően - 2-12 hónapig terjedő átlagilletmény is jár a per nyerteseinek.

A közlemény nem tér ki rá, összesen mennyi pénzről van szó: 2004-ben a PSZÁF elnöki tisztséghez nagyságrendileg havi bruttü 5 millió forintos juttatás tartozott, ez alapján most a bíróság által megítélt összeg jóval meghaladhatja a száz millió forintot.

A Szász Károly 2000 és 2004 között irányította a pénzügyi felügyeleti szervezetet. A vezető szinte azonnal összetűzésekbe keveredett a 2002-ben létrejött MSZP-SZDSZ koalícióval, a kormánypártok úgy vélték, a Fidesz befolyása alatt áll. A helyzet a brókerbotrány 2003 nyarán történt kitörése után mérgesedett el igazán, a koalíció már az ősszel elkezdte annak a törvénymódosításnak az előkészítését, mely a PSZÁF átszervezésén keresztül ugyan, de lényegében Szász Károly elmozdítását szolgálta. A tervezetet nem csak az ellenzék, de Brüsszel is kritizálta, majd az elfogadott törvényt Mádl Ferenc nem írta alá, hanem az Alkotmánybírósághoz küldte azt.

Az Alkotmánybíróság végül egy az elnök által nem kifogásolt pontban találta alaptörvénybe ütközőnek a jogszabályt: az eredeti törvényszöveg szerint ugyanis Szász Károly megbízatása a törvény hatályba lépésével azonnal megszűnt volna, ám így az új vezetés hivatalba lépéséig tartó interregnum alatt egyes feladatokat senki nem láthatott volna el. A hibát a parlament kijavította, majd a végül hatályba lépett törvény nyomán 2004 májusában felmentették az alig egy évvel azelőtt a brókerbotrány egyik első felvonásaként megveretésével a szélesebb közvélemény előtt is ismerté vált vezetőt.
furfang
@paragrafus: szerinted a FIDESZ verte át a fél országot? Szerintem a kormánypártok, hiszen ők festették rózsaszínűre az eget, dübörög a gazdaság, a puma, minket irigyel Európa, nincs is válság, hülyeségeket beszél a Fidesz a munkanélküliséggel csak riogat...... Mindig annak van módja átverni a népet, akinek a kezében a kormányrúd, és a pénztárca!!!! A többi csak locsoghat. Védhetitek ahogy akarjátok, ezt a helyzetet 7 év alatt szívós linkséggel ez a kormány állította elő, a FIDESZ figyelmeztetései dacára. Mellesleg ezek a figyelmeztetések nektek, szavazóiknak is szóltak, de mindíg kigúnyoltátok Orbán diagnózisait. A sors igazságos mert a butaságotok gyümölcsét nem csak mi élvezzük!
paragrafus
@Csubaka: Ha a hivatkozott ügyben az ügyészség engedte volna az ügyet bíróség elé kerülni, akkor feltehetően más végeredmény született volna a munkaügyi perben. Így borítékoni lehetett ezt a döntést, nem volt igazán ütős érv az ellenérdekű fél kezében.
paragrafus
@furfang: ....."@paragrafus: szerinted a FIDESZ verte át a fél országot?".....

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a Fidesz IS átverte az országot. Olyannal hitegette, kábította az embereket, amiknek abszolút nem volt realitása.
És a Fidesz kibicként könnyen játszott va banque-ot.
paragrafus
@furfang: ....."Mindig annak van módja átverni a népet, akinek a kezében a kormányrúd, és a pénztárca!!!! A többi csak locsoghat"....

Nagyon tévedsz, mert ellenzéklből is lehet hazudni, kábítani, átverni. És ezt a Fidesz felelőtlenül tette.
Csubaka
@furfang: Az a komikusnak cseppet sem mondható helyzet állt elő, hogy a jelenlegi MSZP annyira jobboldali, hogy hozzá képest a FIDESZ baloldali pártnak látszik.
Mit is jelent a jobboldaliság és a baloldaliság? Erre a kérdésre ezen a fórumon még senki nem adott választ. Jobboldali szerintem az az ideológia, amely a magán tőke és a piacok mindenhatóságát és elsőbbrendűségét hirdetik, és a társadalom minden más elemét ennek rendelik alá. (Sajnos volt rá példa az elmúlt 3 évben).
Baloldainak gondolom azt az ideológiát amely a társadalom minden résztvevőjének egyenlő esélyt biztosít az EMBERHEZ MÉLTÓ ÉS A KORNAK MEGFELELŐ SZÍNVONALÚ élethez és az elmúláshoz.
Csubaka
@paragrafus: Azon gondolkodom,hogy nem találkoztunk mi már a kapcsolat.hu-n? Volt ott egy kedves vitatársam teljese hasonló felfogással és stílussal.
paragrafus
@furfang: ......"ez a kormány állította elő, a FIDESZ figyelmeztetései dacára".....

Ebben sincs igazad. Ugyanis a Fidesz nem azért mondott ellent a kormánynak, mert igaza lett volna, hanem mert ezt teszi 2002 óta. Akármiről van szó, a Fidesz kivétel nélkül nagyüzemi módra mindenben ellentmond a kormánynak. Akármiről is van szó.
Úgyhogy a Fidesz valójában egyáltalán nem figyelmeztetett. Csak ellentmondott. A tartalomtól függetlenül.
paragrafus
@Csubaka: Na most meg te helyezel el valahol?
Az előbb másvalaki részéről - igaz, kérdés formájában - az állambiztonságnál, most meg a kapcsolat.hu-n?
Most meg ilyen játékot játszunk?

A válaszom: Nem, nem találkoztunk.
Csubaka
@paragrafus: Nem vádként írtam, én is sokszor vitázom ott nálad sokkal fanatikusabb MSZP-sekkel. Nyertem is virtuális két láda sort, mert márciusban megjósoltam a Gyurcsány lemondását és a Bajnai miniszterelnökségét. Most várom a harmadikat, amely arról szól, hogy az európai parlamenti választások után nem sokkal lemond a Bajnai és október környékén előrehozott választások lesznek.
paragrafus
@Csubaka: Egyrészt nem vagyok fanatikus MSZP-s. Mégcsak MSZP-s sem vagyok.
Másrészt én meg nagyon reménykedem abban, hogy a harmadikban nem lesz igazad.
Nagyon rossz lesz az országnak, ha idén előrehozott választások lennének.
Nem szabad, hogy igazad legyen.
Csubaka
@paragrafus: Nagyon eltértünk a cikk témájától.
Zolipapa
@meszarosne: Ha ez így igaz, akkor ez a Török egy báránybőrbe bújt farkas. Tehát akkor annál inkább nem volna semmi keresnivalója az MSZP-ben (sokkal inkább való lenne a Munkáspártba, vagy a Munkáspárt-2006-ba), de talán még a Parlamentben sem. Annál rosszabb volt rá nézve, hogy szélsőbaloldali zsernyák volt, aki a legkevésbé sem "szolgált és védett".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.