Marian Cozma veszprémi meggyilkolása után a figyelem Enying és az ott működő bűnözői klán felé fordult. De kikből állnak ezek a bandák, és hány van az országban? Milyenek a módszereik, és miért nem tesz a rendőrség semmit ellenük? Az egykori főnyomozót, Sándor Istvánt, a Papát kérdeztük. Az exrendőr szerint a rendőrség tehetetlen, a bűnözők csoportjai anyagi és fizikai értelemben is erősebbek a rendőröknél. A veszprémi gyilkosság csak rövid szünetet jelent, rövidesen megint minden úgy megy, mint korábban.

Forrás: zona.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Redfield
Hát, ha ez itt mind igaz, akkor veszek egy puskát! Azt hiszem?!
kir
Ezt érdemes elolvasni. És összevetni azzal a politikai szarrágással, ami folyik. Egyre kilátástalanabbnak látom a helyzetet ebben az országban.
ugyeugye
1. ez a mi szerencsénk:
"Annyira nincs kifejlett szervezett bűnözés Magyarországon. Nem tudnak maffiaszerű hálózatokat kiépíteni, mert mindenki főnök akar lenni. Nincs meg az egység, az összetartó erő." - h ebben is hasonlítanak a politikusokra!
goj53
Sajnos IGAZA VAN!!!!
Meddig tűrjük még ezt??
Helmeczi Krisztián
Tudtommal Magyarországon az olasz maffia tevékenykedik. Rengeteg pénzt invesztáltak a honi alvilág kiépítésébe.
ugyeugye
@Helme: hm. ezért akartak olaszországba menekülni?
Helmeczi Krisztián
@ugyeugye: Fogalmam sincs, én ezt onnan hallottam, hogy egy pasi beépült az olasz Nápolyi maffiába és utána könyvet írt róla.
És abban volt, hogy hazánk bizony kiemelt helyen szerepel náluk
nanena
MAgyarországon nem az olasz maffia tevékenykedik. Van itt elég más náció. De itt vagyunk magyarok is. Papa a cikkben arról ír, hogy rendőröket vesznek meg. Azonban ne gondoljuk, hogy csak őket. A hálózat működtetéséhez magasabbra kell menni.
Helmeczi Krisztián
@nanena: Hát a gondolatmeneted szerint (amit egyébként én is osztok) Gyurcsány csak egy bábu és a Magyarországot a leggazdagabb 20-30 ember irányítja?
nanena
@Helme: Én ilyet nem mondok. Az meg hogy mit gondolok, más lapra tartozik. Most előbb járt a kezem, mint az eszem.
ugyeugye
@RobinWarez: így igaz.
a Nobel-díjasaink magas száma miatt pl. megkaptuk, hogy a Marsról jöttünk :)
boviss
Papának teljesen igaza van. Én is nyugdíjas alezredes vagyok. 40 éves emberek menekülnek nyugdíjba a rendőrségtől. Engem 54 éves korban főnökeim csináltak ki. 57éves korig akartam maradni.
A rendőrség jó esetben mindent tud ezekről a bandákról, de nem mer, tud és talán nem is akar ilyen ügyekbe belefogni, mert az ügyvédek kimosnák a bűnözőket. Na meg pénz és ember sincs hozzá. Pénz, pénz, pénz és olyan országos és rendőri vezetés, aki ezt a förtelmet fel is akarja számolni, hogy ne kelljen félni azoknak, akik feljelentik őket, vagy akár nem tesznek úgy, ahogy ezek követelik.
ugyeugye
@boviss: hát igen, az ügyvédek...
Amúgy meg addig kellene felszámolni, amíg csepp esély van rá, mert ha nagyon kinövi magát, ha összefognak...
- a Jóisten mentse meg az országot!!!
zeta33
Sajnos, családommal - volt menyem miatt - benne vagyunk egy ilyen megfélemlíési ügyben. A fiatalok felbontották a házasságukat. Fiam volt felesége összeállt egy ilyen bandataggal, csak azért, hogy ráuszítsa a fiamra és az új társára. Egy éven belül háromszor öntötték le az autójukat maró anyaggal, kiszúrták mind a négy gumit. Azóta a volt menyem is elzavarta a fickót és most az őt és szüleit is fenyegeti a szemét. Hat - nyolc feljelentést tettünk. Semi eredmény. A bunkó egész nap a városban cirkál a kocsijával, moindenkiről mindent tud és már telefonon és személyesen is megfenyegette a fiamat. Tudjuk, hogy munkahelye nincs, kétszobás lakást, kocsit tart fenn, jól öltözik.Ügyvédje van! (MIBŐL??) A rendőrség tehetetlen, annak ellenére, hogy a fiam is rendőr. Attól tartok, hogy önbíráskodásba torkollik a dolog, mert a fiamnál hamarosan elszakad a cérna és lépni fog. Valószínű nem a jelenlegi törvényeknek megfelelően, és még ő kerül börtönbe. Itt tartunk a nagy demokráciában. Csak a hat éves unokámat féltem.
ugyeugye
@zeta33: Uhh - ez kemény! nyomjátok fel az APEH-nél.
zeta33
Csak példakén íram le az ügyünket, de Papának igaza van. A rendőrök mostanában nagyon büszkék az un: "taktikai bevetési egységeikre", akik sisakkal pajzzsal, drága felszerelésekkel tudnak massírozni, meg a kommandósaikra, akik elszalasztják a gyalogos bankrablót egy négylépcsőházas épületben. Az operatív munkára nincsen emberük. Az ilyen ügyekben mint a miénk, kellene egy környezettanulmány a bandatag ismarőseiről, Ivócimboráiról Beülni egy - egy kocsmába, hallgatózni, kicsit kérdezősködni. Az ilyen emberek, ha azt hiszik maguk közt vannak eldicsekednek, hogy egy éjszaka hány balhét csináltak, hány autót tettek tönkre stb. Szóval nem egy szicíliai - pofád befogod - banda ez. Csak szakember kellene, pénz kellene a rendőrségnek és törvényi háttér. Na meg egy tökös parancsnok, aki kiáll az embereiért. Dehát azok az idők elmúltak. Nem hivatás többé a rendőri munka. Papának igaza volt, be is verék a fejét
ugyeugye
@zeta33: na én is ettől keseredtem el igazán. Hogy a törvényi hátteret húzták ki a rendőrség alól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.