Havonta több tízezer forintot is fizethetünk jövőre otthonaink után. Ki mondja meg, mennyit ér egy ingatlan?

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lollipop
most nem azért, de ezt valóban komolyan gondolják, hogy miután

1. megvettem a lakásomat súlyos milliókért, amin 25 éves jelzáloghitel van, tehát 25_éven_keresztül (egy fél élet) több tízezer forint a törlesztőrészletet kell fizetnem ha törik, ha szakad
2. kifizettem az illetéket apehnak, ami többszázezer forint
3. fizettem ügyvédnek, közjegyzőnek, banknak szintén százezreket, csupán az ügyintézésért, hogy megvehessem az ingatlant

ezek után még havonta LAKBÉRT is fizessek??? az ingatlan után, amit adók, kamatok, közjegyzői, hitelfelvételi díjak öveztek, és azt gondoltam, végre az enyém? nanemár. de tényleg.
ugyeugye
@pinky: ugyanezeket az érveket soroltam fel tegnap és csak egy válasz érkezett rá röviden, h miért kellene még egyszer fizetnem : csak.
:(((
én is igazságtalannak tartom. nagyon!!!
kiwi
teljesen egyetértek veletek.

az ingatlanadó tartozzon a luxusadók közé, és ne 30 milliónál húzzák meg a vonalat, hanem 100 milliónál. akinek 100 milliót érő ingatlana van, annak valószínűleg teljesen mindegy, hogy havonta kell-e még 100ezer forint lakbért fizetnie vagy sem.
nanena
Persze BAjnai, Gyurcsány, Boldvai semmit sem fog fizetni. De még Demján és Kapolyi sem. Ezt le meren fogadni. És a cigányok sem. Még a bodzások sem. Majd megint fizet a dolgozó, akinek egy kis lakása vagy háza van, és nincsenek meg az eszközei az adóelkerülésre. És a számlája sem cipruson van.
ugyeugye
@kiwi: és aki 100 milliós házat épített, nem fizette meg ugyanúgy azokat a terheket, mint mi? (csak lábujjhegyen kérdezem)
atia
A legtöbben az adózott jövedelmünkből szereztük az ingatlanunk, kifizetve szintén az adózott jövedelmünkből az egyéb költségeket is (törlesztés,illeték, stb) Még hányszor adózzunk? Én elhiszem, hogy van akinek nincs akkora jövedelme papíron (így adója sem), amiből a házára futná, de akkor nézzenek utána, ne arról nyúzzanak le még egy bőrt, aki már amúgy is "adakozott" eleget.
latorkuvasz
igen, az adózók körét kellene tovább bővíteni, és nem ezt az egyre szűkülő réteget tovább terhelni
Evikati
Az egész rendszer igazságtalan és méltánytalan. Csak azokat kellene büntetni ilyen adózással, akik az APEH felé nem tudják igazolni azt, hogy miből jutottak 100 milliós lakás/házakhoz. Erre pedig nincs apparátus, meg "darázsfészekbe" ugye senki nem szeret nyúlni.:-(
furfang
Így kell földönfutóvá tenni egy országot. Először az állami vagyont kell kiárusítani, utána az embereket kell úgy megadóztatni, hogy ne tudják kifizetni, és elárverezni a lakásukat. Aki még ezek után is életben marad, az kap egy kis vírust. Nem, azt már kapja mindenki mindezek előtt, ami biztos biztos alapon.
ArogansAntika
és erről a témáról még egy jó kis népszavazást se lehet kikényszeríteni...
ráadásul én el nem tudok képzelni olyan ingatlanadót, amely alól éppen az ügyeskedők ne tudnák magukat kihúzni.
bízzunk benne, hogy a 2010-ben bevezetendő adót a fidesz - betartva populista ígérgetéseit - kapásból eltörli. talán még visszamenőleg is... :)
furfang
@ArogansAntika: Reméljük, hogy így lesz, csak a baj az, hogy ti rögtön rákezdtek majd bel és külföldön a nótára, hogy az aljas Fidesz a nacionalista képes volt eltörölni az adót, vajon miből fedezi majd a lélegeztető gépeket.... és a többi tillárom, amit be szoktatok vetni a Fidesz ellen, bármennyire is élveztétek a jó döntéseit!!!
kiwi
@ugyeugye: de igazad van, ugyanúgy megfizette, csak nem mindegy, hogy egy család már az utolsó filléreit fizeti ki havonta lakbérre, vagy pedig aprópénz számára a befizetendő az összeg.

nyilván van egy egzisztenciális határ, ami fölött az ingatlanadó nem a mindennapi megélhetést veszélyezteti. az állam ezt a határt a 30 milliós ingatlantulajdonosoknál húzta meg, de Budapesten szerintem rengeteg idős ember él, akinek a lakása többet ér mint 30 millió. ők hogyan fogják befizetni havonta a 25 ezer forintot?
ugyeugye
@kiwi: soha nem lesz igazságos világ. :(

arra, hogy a kisnyugdíjas nagy lakásban él, az lesz a rezzenéstelen válasz, hogy költözzön kisebbe.
atia
@ugyeugye: és adózzon, ha eladta a nagyobb lakását:) Úgy tűnik az adót elég nehéz elkerülni az átlagembernek.
ugyeugye
@atia: ez így van. mindig a szegény szív. meg akinek nem a zsebébe megy a fizetése.
Evikati
@ugyeugye: minden rossz gondolat nélkül két idős ember ismerek, akiknek súlyos, megélhetési gondjaik vannak és:
- az egyik a Falk Miksa utcában él egy 120 nm-es (régen szebb napokat látott), felújításra szoruló lakásban. Bárki, bárhogy próbálkozik, a néni nem megy. Pedig azt az időt, ami még van az életéből, dőzsölve tudná leélni. Lipótváros és a környéke aranybánya. Azonnal kapna egy kisebb, kényelmes lakást.
- a másik egy idős házaspár a peremkerületben, kertvárosban.
Két szintes házukat csak alul lakják, mert sokba kerül a fűtés, meg menni is alig bírnak. Nehéz a kert gondozása, a házkörüli teendőket már nem tudják ellátni. Ők építették nagyon régen, gyermekeik külföldön élnek. Nem akarnak költözni.
Én ezt megértem, hozzájuk nőtt a ház, a környék. Inkább nélkülöznek.
Amit egy életen át felépítetettek, emlékeik kötik őket a helyhez, nem állnak odébb. Ezek az ingatlanok sok-sok milliót érnek. Rá gondolni sem tudok, mi lesz velük, ha még adózniuk is kell.
ugyeugye
@Evikati: én is ezt mondom, h nincs igazság.
de a politikusok rezzenéstelen arccal fogják azt mondani, h adják el. igaz, h belahalnak az öregek, de hol érdekli ez azokat, akik kitalálták az ingatlan adót? :(
keseruimre
valaki nem szedné össze, hogy mennyi adó is van kicsiny országunkban??? és azután egy összehasonlítás az európai országokkal? kelendő cikk lenne.
xu
@kese_23: Adó és járulék és díj! Nem tévedés: talajterhelési díj. Ha nem lenne ilyen árnyalt a magyar nyelv, akkor kevesebb lenne, mert a kettős adóztatás fordulna elő (ha 2 adónemnek nem ugyanaz a neve, akkor az nem kettős adóztatás). A lovári nyelvet vezetném be hivatalos nyelvnek (néhány 100 szó) és jobban élnénk. Bár sajnos a szótárban benne van az adó szó is (csak ezt a magyar etnikum nem ismeri).
eutanazia
@pinky: Igazad van, de valamit elfelejtettél. Mindezt az adózott jövedelmedből!
eutanazia
@Evikati: igaz, az öreg fát nem szabad átültetni.
xu
@eutanazia: Azért még ezt az adóztatást és következményeit szívesen megvárnám.
eutanazia
.@xu: Azért remélem megvárod.
Belegondolok, és látom lelki szemeimmel a következményeket. Nem elég a reálbér csökkentés, még plussz adókat is ránkvernek. És akkor mi lesz a kisnyugdíjasokkal, a gyermeküket egyedül nevelőkkel, a munkanéálküliekkel a minimálbérből élőkkel? Katasztrófa lesz.
xu
A gordonkán lévő bélhúrt sem lehet a végtelenségig feszegetni, mert elszakad.
G'Alibaba
Ez olyan alávaló, teljesen gátlástalan, morálisan a béka segge alól kukkoló elképzelés, amit egyetlen normális ember sem tudna kitalálni.
Bár az is igaz, hogy a kormányban nem humanitáriusok ülnek (tisztelet a kivételnek) csak humanoidok.Emberre csak nyomokban emlékeztetnek!
Evikati
@G'Alibaba: az ilyen törvény bevezetése őket egyáltalán nem érinti. Míg az átlag polgároknak 10-20 ezer forint nagyon sokat számítana, nekik a százezrek buggyannak a mellényzsebből.:-(
furfang
És hogy hívják ezt a pártot, amelyik kitalálja ezeket az adókat és megszorításokat? Hát szocialista pártnak. És milyíe4n ez a párt? Szociálisan érzékeny. És a vezetőik hogy szerezték a milliárdos vagyonukat? Az adók kikerülésével, az állami vagyon leértékelésével és fillérekért való megvásárlásával.
xu
@Evikati: A korrupcióval 100x visszanyerik.
Evikati
@xu: sajnos, ilyen időket élünk:-(
xu
@Evikati: Remélem lesz olyan vihar, ami elsöpri Őket!
Diamont Frost
Mindenkinek alapjoga a normális lakhatás!! EZ NEM LUXUS!!! Egy élet munkája után szemétség és aljasság adót kivetni!!
NE legyünk má' birkák!!!
G'Alibaba
Én a magam részéről megtagadom ennek az újabb sarcnak a megfizetését (még ki sincs fizetve a lakás, felújítás is esedékes lenne, munkám nincs)!!!!!!!!
Ha valakinek ez nem tetszik fújhat porcukrot a s...mbe!
xu
@Renrol: Rátáblázzák az ingatlanra! Ha 1 % lesz, akkor 100 év múlva az Övék lesz! De ezt Ők nem értik! Vagy küldik a végrehajtókat és elkobozzák a nyomorunkat! Én már most is odaadnám nekik! Szakadjon rájuk!
Diamont Frost
@ xu
Nem 1 %,hanem 3% !!!
Pótlékok, adó adójának az adója!!!... Nem kell 100 év, ahhoz.hogy az övék legyen!
Láttunk már egyszer államositást! Most is erre megy ki a játék!
Mindenkitől elszedik azt, amit összekuporgatott!
Diamont Frost
@G'Alibaba
Csatlakozom hozzád! Elég a birka -ságból!
G'Alibaba
@Renrol: leszünk többen is, ezt már nem veszi be az emberek gyomra.Egyébként mire ezt sínre teszik, már nem ők lesznek kormányon, és azt gondolom egy jobbos kormány ezt kapásból eltörli.
djw
@pinky: igen, komolyan gondolják ahogy nézem... és hát arról nem is beszélve, hogy a pénz amiből megvetted már _adózott_ jövedelem volt, szóval... ez egészen egyszerűen felháborító!!!

tisztára, mint a CD/DVD artistjus matrica... ha veszek egy _ÜRES_ lemezt, azon is van matrica, mert feltételezik, hogy úgyis lopott cuccot fogok ráírni (nem pedig a biztonsági mentéseimet a saját fényképeimről)... hol itt az igazság?
--
www.credithill.eu
xu
@Renrol: Ismerem a forgatókönyvet! Azután jön a kárpótlási alamizsna jegy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.