Egy esélyegyenlőségi konferencia kerekasztal-beszélgetésének tanúsága szerint: a munkáltatók elutasítják a melegeket, pedig egyre többen vallják be, hogy a saját nemükhöz vonzódnak, így a magyarországi cégek is - előbb vagy utóbb - kénytelenek lesznek változtatni álláspontjukon, gazdasági érdekük ugyanis erre fogja őket kényszeríteni. A kérdés csak az, a társadalom is elfogadja-e majd ezt a folyamatot. A Morgan Stanley HR-esét, egy szociológust és egy meleg szervezetet arról kérdeztünk, miért utasítják el a melegeket, mi jellemzi a munkaerő-piaci helyzetüket és mitől függ ezen csoport elfogadása....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gesa
Ha rejtőzködnek akkor mikor dolgoznak? Így jó, hogy kirúgják őket!:-)
MaxGraf
Mert melegük van? Azért sz@r lehet ilyen melegben melegnek lenni...
kiwi
@MaxGraf: @gesa: szerintem ez pont az a téma, amiből nem kéne viccet csinálni

ezek komoly problémák, inkább ezzel kéne foglalkozni, nem melegfelvonulást rendezni.
gesa
@kiwi: akkor sem szeretem őket és nem is leszek soha toleráns velük szemben! Egyszerűen arról van szó nem akarom tudni ki a meleg, tartsa meg magának ezt a titkot mindegyik.
Vera1944
Szerintem nem azzal kell kezdeni, de kérem én meleg vagyok.
Elég, ha a tudását megcsillantja.
A munkahely nem melegek találkozója, hanem munkahely.
kiwi
@gesa: mit nem lehet rajtuk nem szeretni? amíg téged - és másokat - nem bántanak, mi közöd van hozzá, hogy hogyan élvezik a szexet?
gondolkodo
@gesa: Nem akarod tudni, vagy ha tudomásodra jut, nem leszel toleráns?
Ugyanezen a portálon Te írtál valamit a született intelligenciáról!

@kiwi: Ha Ők felfognák azt, ahogy Ők mások a mi szemünkben, mi is mások vagyunk a Övékben. Így viszont a "másság"-nak semmi jelentése (és jelentősége) nincs!

Szerintem, ahogy

@Vera1944: Te írod, a munkahelyen a tudás és a munkavégzés minősége a döntő! Ha valaki mestere szakmájának, akkor is tud, ha meleg, ha nem meleg, ha fehér, sárga vagy fekete!
gesa
@gondolkodo: ha elolvasod azt írtam, legyenek boldogok a családi fészekben, de ne kérkedjenek vele és ne mutogassák magukat, nekem akkor sem tettszik ha az utcán két pasi csókolódzik, ha 2 nő az sem, nekem ez nem fér bele a neveltetésembe. Rosszul vagyok a felvonulásuktól, amikor 2 férfi imitálja a szexet, ha neked bejön akkor jó. Olyan ez, mint a cigánykérdés. Elfogadjuk őket, mert ők is emberek, segítünk rajtuk, mert rászorulnak , megtesszük amit lehet, hogy felzárkózzanak, de nem önzetlenül.Az ember elvárja, hogy cserében ők is mindent megtegyenek ennek érdekében mindent. Aki meleg, próbáljon úgy élni, hogy ne zavarjon másokat vele, akkor talán nem lenne a társadalmi ellenállás olyan nagy. Miért is olyan nagy az ellenzők száma, ennyi unintelligens ember van ma Mo-on?
Vera1944
Nekem erről az jut eszembe, ha egy nőt alkalmaznak, ne a bájai miatt vegyék alkalmazásba, hanem kizárólag a tudása miatt.
Ezért szolid öltözékben jelenjen meg, persze nem hátrány ha jóalakú, de mégis a rátermettségét próbálja elfogadtatni.
A melegek között is akadnak szép számmal kiemelkedően nagytudásúak, de ez legyen a magánügye, és ne fixirozza a férfi munkatársakat.
Dolgozzon.
roberto
A legtöbb meleg nem is olyan, ahogy azt a média leírja őket, sztereotípiákra meg nem adunk.
kiwi
@Vera1944: "de ez legyen a magánügye, és ne fixirozza a férfi munkatársakat."

LOL
mi ez erkölcsrendészet??? :D
hány pasit dobnának ki a munkahelyről, ha a fixírozásért büntetés járna????
necsináljukmáááár
nekem több meleg munkatársam is volt már, de csak az egyikük volt fixírozós. egy csaj. hagyjuk már őket élni. éljünk már egymás mellett, mint kulturált emberek, és ne várjunk el olyat másoktól, amit magunk sem tennénk meg.
gondolkodo
@gesa: Nem vitatkozom, ezzel befejezem! -de olvass vissza, azt írtad (szó szerint!):
"...nem is leszek soha toleráns velük szemben!" Így. Én csak azt tudom értelmezni, amit leírsz. Ami nincs leírva, nem is találgatom!
Köszönöm szives mgengedésed: "...ha neked bejön akkor jó." Bár nem tartozom közéjük, ahhoz sincs senkinek semmi köze! Kérlek, Te se találgass, az én fejemmel egyedül én tudok gondolkodni, senki sem azért ír, hogy más is megpróbálja, hanem hogy a terméket megismerje!
Dr. Stein
Szia Vera!
Úgy van ez, hogy farkaskutyákat tartanak a munkaadók a titkárság alatti pincében, és ha valakinél sípol a melegszonda, akkor kilökik a tizedikről és menetközben elgázosítják.

A munkahelyen dolgozni kell, nem melegedni és kezd tele lenni hőcipőm, hogy a Propelleren is arról szól az ajánlatok negyede, hogy ki kenek a farában turkál. Persze, erről nem a szerkesztőség tehet, hanem az ajánlók. Ennyire népszerű lenne a téma, vagy erős az aktivisták tevékenysége?
MaxGraf
@kiwi: Eddig vicceltem. Most egy kissé máshogy. Mi heterók gyermeket nevelünk kik aztán szintén adófizetö polgárokká lesznek és újra gyermeket nemzenek a társadalomnak. Ès ezért mi nem kérünk,követelünk külön megkülönböztetett bánásmódot, utcai felvonulást és a bánat tudja még milyen extra jogokat.Mert nálunk ez az élet rendje.Ezek csak a seggüket fényezik és köpködnek ránk és a gyerekeink elött betegesen vonagolva felvonulnak.Nem tudom és nem is fogom tolerálni az abberált buzikat. Ünnepeljük meg a családanyákat kik gyermekeket szülnek,nevelnek.Velük együtt a sok családjáról becsületesen gondoskodó férfi embernek is jár elismerés!
rodeokutya
@MaxGraf: Ennél többet,szebben ebben a támában nem lehet.Megfogalmaztad amit le akartam írni.
A négy fal között mindenki csinál amit akar,de az utcán társadalmi elvárások és jó bevált sztereotípiák vannak.Anya gyereket szül, apa dolgozik,gyerek tanul és megpróbál az elvárásoknak megfelelni.
Vera1944
Azért mégiscsak más, ha egy férfi a nőt, vagy a nő a férfit fixirozza. De egynemüek között szerintem gusztustalan.
Vera1944
DrStein
Szia.
MaxGraf
Rodeokutya
Igy van.
xu
A mai technikával a harcászatban is felfedezik a melegeket!
furfang
Rejtrőzködnek a munkahelyükön a melegek. Miért mit kellene tenniük a munkahelyükön kicsapni az íróasztalra a kopasz farkukat? Normális ember a munkahelyére dolgozni jár, és nem a nemiségét villogtatja. Hagyjanak már a hülyeségeikkel. Hányingert amit művelnek ezzel a homokossággal.
Dr. Stein
" xu ma, 16:46 – válasz erre
A mai technikával a harcászatban is felfedezik a melegeket! "

Hátulról fedezik őket.

ember
A rejtőzködés relatív. Pl. nem rejtőzködnek a mediások, színészek, divatszakmákban lévők stb. Az orvosok között lehet, hogy rejtőzködnek. A pedagógusok között is valószínű, hogy rejtőzködnek...
Vera1944
Én ma lakásban rejtőzködtem a meleg elöl.
menasagh
@kiwi: Az ilyen kijelentés "hagyjuk már őket élni. éljünk már egymás mellett, " felelőtlenség, a felelőtlenség meg bűn.
Már mindenki számára köztudott, hogy a másság az egyfajta betegség amit nem hagyni kéne, hanem kezelni, vagy olyan megoldást találni amely megszünteti az ilyen gének további meghibásodását.

Diamont Frost
@MaxGraf ma 16.04
Igazad van, egyetértek minden mondatoddal.

@menasagh
---Úgy tudom , már vannak országok, ahol sikeresen meggyógyitják a homo- beállitottságú embereket.
Ez , tanult, szerzett irányultság, ---- ezért is különösen veszélyes a fiatalokra.
mókár
A meleg az meleg ! A m,eleg az B.z. ! Az egészséges ember az egeszséges, da ha valaki nem az akkor ( a következők csak erre a betegségre vonatkoznak)
maradjon magának, örüljön hogy élhet az egészségesek közt ! Na és pont!
dzsingistán
@kiwi ma, 13:00 – válasz erre:

Most ezt vegyük személyes vallomásodnak? Hogy te is a hevültek közé tartozol? Ha így van, csak annyit kívánok, hogy a pokol tüze égessen el a többivel együtt. Az Isten fajfenntartásra teremtette a férfit és a nőt. Hogy az ő színe előtt tett esküvel házastársként nemzenek gyerekeket és lakják be a földet.
kiwi
Nem a homoszexualitás a bűn, hanem a korlátoltság.
A STÍLUS MAGA AZ EMBER
@kiwi: Ebben van igazság! De abban is, hogy én még sohasem beszélgettem a főnökeimmel a szexuális identitásomról...Mivel szerintem semmi közük hozzá, hogy hetero-, homo-, vagy (hogy teljes legyen a repertoát:) biszex vagyok. A munkahelyemen dolgoznom kell - és kevés olyan munkahelyet lehet felsorolni, ahol lényeges lehet a nemi identitás- ezért miért merülne fel ez egyáltalán témaként? Bár lehet, hogy nekem van beszűkülve az agyam.....nincs elég fantáziám..
Az persze egészen más, hogyha a magánéletemről szerzett információk miatt rúgnának ki....
Munkahely=munkahely, otthon= otthon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.