Közel három kilométer hosszú, radikálisan csökkentett gépjárműforgalmú új pesti főutca építése kezdődik a Vígszínház és a Kálvin tér között idén. A terv részeként zebra lesz a Ferenciek terén, és ha minden igaz, egyszer majd alagút a Kossuth Lajos utca alatt.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
Szerencsére napról-napra érzékelhető, hogy pozitív irányba változik a Belváros. Ebben egy fontos rész rész lesz a Főutca. Egyes elemei már elkészültek, s ezért remélhető, hogy elkészültével nemcsak az V. kerület, hanem az egész főváros, az ország gazdagodik. A külföldi turisták többsége a Belvárost keresi fel, lényegében ezt tartja Budapestnek, s ennek állapotából, szépségéből következtet az egész ország gazdagságára. Nem azt mondom, hogy az ország más részén ne fejlesszünk. Sőt ugyanilyen mértékben kellene mindenhol fejleszteni. De a Belvárosnak egy külön helynek kell lennie a szívünkben. S szerencsénk, hogy most olyan helyi vezetés van (V. ker.) amely tud és mer tenni. Azt kívánom az egész országnak, hogy ilyen vezetői legyenek. Én nem szeretem a legnagyobb ellenzéki pártot (sem). S a kerület jelenlegi vezetőjét sem szerettem, amíg a Fidesz megmondóembere volt. Ahogy azonban levette azt a szerepet, kiderült, hogy jó vezető. Ilyet kívánok az országnak is.
Evikati
Soha nem volt autónk, tehát én gyalogosként figyelem és járom Budapest minden részét. Hosszú évek óta utazom, Europa minden fővárosát és nagy városát bejártuk, tehát nyugodtan mondhatom, hogy Budapest a legszebbek közé tartozik. Sőt! Adottságai révén nekem a legszebb. Mindig örömmel tölt el, ha új beruházásokról hallok, ha fejlődni látom a fővárost. Minap jártam Angyalföld azon részein, ahol 20 éve nem voltam. Fantasztikus változásokon ment keresztül a kerület.


@nanena: itt kapcsolódik a további véleményem a tiédhez. Az V. ker. is rengeteget fejlődött, szépült az utóbbi években.
Nekem egy aggályom van, mégpedig az, hogy a tisztaságra sehol nem fordítanak kellő figyelmet. Talán nincsenek megfelelő jogi eszközök, de ezen sürgősen változtatni kellene. Olyan szégyenletes, hogy az aluljárók tele vannak koszos, büdös, hajléktalanokkal, koldusokkal. A belvárosban is. A környezetük szörnyű! Sajnálom őket, mint embereket, de ilyet nem szabad megengedni sem az itt élő emberek miatt, sem a turisták miatt! Megfelelő törvényekkel valahogyan ezt is meg kell oldania a városvezetésnek, mert hiába a sok, gyönyörű, felújított épület, az új sétálóutca, ha elönti a szemét.
ugyeugye
A mai szmogriadó ugyan a gázhiánnyal is összefügg, de valamit biztosan tenni kell a forgalommal. Előbb-utóbb a külsőbb kerületekben kell nagy parkolókat /parkolóházakat építeni, és a belvárosba nem beengedni a gépkocsikat. Persze ennek nyilván a tömegközlekedéssel is összefüggő kapcsolata van.
De ha a föld alá vezetnék a belváros forgalmát, az is sokat javítana a helyzeten. Pl. a zajszennyezés is csökkenne.
Én kiváncsain várom az V. kerület megszépülésének folytatódását.
nanena
@Evikati: Én is úgy látom a szemét és aluljáró témát, ahogy Te. Azonban ebben is nagy javulás van. Ami mérgesíti az embert, hogy pl. a Szabadság téren sétáltatja mindenki a kutyáját, miközben kutyával tilos bemenni a parkba. Így a kisgyerekek is kutyaszaros területen járnak. Rendőr, közterület-felügyelő senkit sem figyelmeztet.
A másik probléma, hogy a kerületben vannak olyan terek, utak, amelyek a főváros tulajdonában vannak. Na ez olyan mintha nem is lenne tulajdonos.
ugyeugye
A legnagyobb gond, hogy a főváros az általa birtokolt tereket elhanyagolja - Szabadság tér, Podmaniczky tér, Ferencziek tere, Kossuth tér stb.
Lépni kellene a jogi szabályozás tekintetében is, mert lássuk be, mégiscsak tarthatatlan, hogy az V. kerületi rendőr nem intézkedhet a területén, mert az vagy fővárosi vagy állami tulajdon!
Evikati
@ugyeugye: És ez még csak a belváros! A többi kerület állapotáról írni nem elég ez a fórum. Pozitívumként említem azonban azt, hogy valami már elindult (nagyon lassan) a periférián is. Napokkal ezelőtt jártam Kispesten, ahol a Kossuth teret és az önkormányzat előtti teret felújították. Nagyon szép! A hajléktalanok (szegények!) most már szép, új padokon alszanak és piszkolják a teret:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.