Azt hittem, urban legend, hogy a szülés után egy életre elmegy a férfi kedve attól, hogy nőként érjen gyermeke anyjához, ám egy pszichoterapeuta ismerősöm kijelentette: ő megtiltaná a férfiaknak, hogy bemenjenek a szülőszobára, mert olyan élményeket szerezhetnek, amelynek következtében a szexuális érdeklődése teljesen megszűnik asszonyuk irányában. Apukák, mi erről a véleményetek?

Forrás: velvet.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gesa
Én anyuka vagyok, de már régóta. Soha nem egyeztem volna bele, hogy a férjem végig nézze a szülésemet és kitárulkozva lásson(neki sem volt igénye rá).Úgy gondolom, amikor azt hallod, legyél mindig szexi, vegyél fel ezt meg azt, ápold magad, akkor ez nem fér össze azzal a sztereotípiával amit eddig kialakítottunk a férfival szemben, mármint hogy mindig úgy lássa az ember lányát, hogy toppon van. Az a nő meg egyenesen nagyon buta, aki a párja ellenérzését nem veszi figyelembe és kiharcolja a kettős szenvedést. Nekem annyira volt szükségem amíg vajúdtam, aztán már csak egyedül szerettem volna lenni. De ez is egyéni dolog, ki hogyan éli meg és mennyire van szüksége az adott pillanatban a másikra. Egy a lényeg:mind a kettőnek akarni kell és a saját akaratából!
szabosa
...én 3 fiú apja vagyok, 22, 17, 8 évesek. A legkisebb születésénél ott voltam, semmi negatív benyomás, sőt! Ha egyszer, isten ne adja, kiábrándulnék a feleségemből, ennek köze nem lesz hozzá de szerencsére jól megvagyunk és imádom minden jóságával és hibáival együtt. Úgy, hogy szerintem ez a "cihopata":) okoskodás egy hatalmas baromság! A kapcsolatok tartóssága is mint minden más, csupán csak EMBER függő!

Csak egy apróság. :)))) A macskám drága első és eddig utolsó alma előtt, ellés előtt 1-2 órával, annyira be volt szarva, hogy most mi lesz vele, 2m-re nem engedett el magától, ha jobban eltávolodtam, rohant utánam :))) úgy hogy fogtam egy takarót és kiköltöztem az előszobába a padlóra, a lábtörlőre, hogy ne hagyjam magára. Teljesen megnyugodott és nagyon hálás volt. Szeretem azt a cicát nagyon, mint családtagot.
- neki szabad mindent "büntetlenül" de ez csak rá vonatkozik!

Akit az ember nagyon szeret azzal a végtelenségig toleráns... tud maradni. :)))
zsuzsu
@gesa: Teljes mértékben egyetértek veled.persze összehasonlítási alapom nincs mert 30 éve még nem lehetett papás szülés.Azt tudom hogy ma csakis akkor vállalnám ha az apuka nagyon ragaszkodna hozzá.Mindig úgy gondoltam hogy a Nő egy misztérium kell legyen a férfiak számára tele apró titokkal ami egyáltalán nem tartozik a férfiakra.Az anyaság is egy csoda és azt gondolom a mai világban amikor már mindent tudnak rólunk,amikor már jobban ismerik a ciklusunkat és a velejáró gondunkat mint mi ,akkor ez a titok a születés csodálatos titka hadd maradjon a mienk.
rodeokutya
A fiam születésénél végig ott voltam, én vágtam el a köldökzsinórt.A lányom oktoberben születik és bent leszek hogy segítsek a feleségemnek.Együtt csináltuk közös a felelőség!Jóban rosszban!Ha szüksége van rám, hogy ismerős arc és hang legyen végig mellette ami megnyugtatja akkor kötelességem ott lenni és támogatni.Minden apának ezt ajánlom.Kihagyhatatlan élmény.Aki nem bírja a vér látványát annak nem ajánlom.(ismertem a szülész orvost és a gátvarrást is végignéztem.)
DE EMIATT NEM TUDNÉK KIÁBRÁNDULNI A FELESÉGEMBŐL!!
A látványról:EZ IS Ő, EZZEL EGYÜTT FOGADTAM EL A HÁZASSÁGUNKOR!!
Nem csak akkor kell szeretni amikor valaki csinos és jól néz ki!
menasagh
Még a gyerekcsinálást is modortalanság végignézni, nem hogy a szülést.....
Garnela
Én mint anyuka nem engedtem hogy ott legyen a párom! Egyetlen anyatársam se mondja azt hogy a szülés végig egy csoda!..Csoda volt a szülés pillanata..de az addig vezető utat most sem tudom hogy éltem túl..többszöri ájulás után..a kínomat magam szeretem megélni, nem óhajtok hozzá közönséget! Egyébként az én volt páromnak 4 nő szült gyereket..mindtől lelépett a gyrekek 2-3 éves korában..és rájöttem a titokra..egyszer egy félrészeg állapotában mondta ki, hogy ő az anyákat tiszteli, de a nőket tudja csak szeretni! Magyarul neki aki anya lett, megszünt nőnek lenni!
zia
@rodeokutya: Teljesen egyetértek veled.

@szabosa: Velem az ebünk csinálta ezt, még lefeküdni sem volt hajlandó, a kölyköket az én kezembe potyogtatta........

A vejem ott volt az ikrek születésénél, még friss neki az élmény. Azt mondta nagyon örül, hogy a születésük első pillanatától részt vehet az életükben, és hogy fantasztikus élmény volt számára......Örül, hogy ott lehetett.
tmartyn75
én nagyon tiltakoztam, de végül belementem, hogy ott legyek a szülésnél, mert a feleségem nagyon szerette volna. nem bántam meg, katartikus élmény volt. mégis az a véleményem, nem a férj részvétele határozza meg a szülés utáni kapcsolatot, inkább a gyermek, a terhesség, a szülés összességében, főleg a férj viszonya ezekhez a dolgokhoz, inkább az, ami vízválasztó lehet.
szerintem, ha a párok közös egyetértéssel úgy döntenek, papás szülés lesz, jó döntést hoznak. de ha valamelyik részről bármilyen ellenérzéssel viseltetnek a dolog iránt, inkább ne erőltessék.
SELIG
Én bent voltam a kislányom születésénél hamarabb láttam a haját, majd pár perc múlva az újszülött babát mint az anyja, elvágtam a köldökzsinórt, ezután adták oda az anyjának. Elkísértem mikor megfürdették, ellátták és én vittem vissza anyuhoz.
Nekem sajnos utána nem a szülés okozott válóokot. De életem egyik meghatározó pozitív élménye. Ezt sosem fogom elfelejteni.
Ez a pszichoakárki egy nagy hülye. A cikk meg hülyeség.
zia
Szóval azok az apukák akik együtt "szültek" általában nem bánták meg, és nem utálták meg a feleségüket. Kivételek mindig vannak, de mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt........
Koronix
Életem legjobb döntése volt, h bent voltam a szülésnél és semmi nem lett rosszabb (az alvásmennyiségen kívül), sőt!
furfang
Én régi vágású vagyok ebben a témában, az orvos, a bába legyen ott a szülésnél, de az apa mindvégig izguljon a folyosón, és az első pillanatban legyen ott, amikor már rendbe hozták az asszonyt. Az illúzió fontos!
Garnela
Nem minden témánál tudok hozzászólni..miért vajon?
cinti
Nagyon jó volt olvasni az édesapák részéről a poz.véleményeket. A mi babáinkat is "együtt szültük", ha elválunk tutkó nem ezért lesz.
perta
Ha tönkre megy nem az az oka.........
Diamont Frost
@szabosa /tegnap 15.46/
-- Te nagyon jólelkű EMBER vagy!!
Ha több hozzád hasonló lenne,------ boldogabb lehetne a világ. :))
Diamont Frost
Az én párom nem lehetett ott a gyerekei születésénél.... szerintem , most se vállalná....
Ez olyan, mint a karácsony.....Egészen már élmény, amikor a "Jézuska" hozza az ajándékot, mint amikor........ közösen dísziti a család a fát......
Diamont Frost
--folytatva a gondolatsort....
Ha készen kapja az apa a gyerekét,mondhatja azt:_ : a felesége "megajándékozta" egy gyerekkel,-------míg, ha jelen van a szülésnél, ------úgy vélheti: --- " megdolgozott" érte:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.