Marian Cozma veszprémi meggyilkolása után a figyelem Enying és az ott működő bűnözői klán felé fordult. De kikből állnak ezek a bandák, és hány van az országban? Milyenek a módszereik, és miért nem tesz a rendőrség semmit ellenük? Az egykori főnyomozót, Sándor Istvánt, a Papát kérdeztük. Az exrendőr szerint a rendőrség tehetetlen, a bűnözők csoportjai anyagi és fizikai értelemben is erősebbek a rendőröknél. A veszprémi gyilkosság csak rövid szünetet jelent, rövidesen megint minden úgy megy, mint korábban.

Forrás: zona.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ugyeugye
@boviss: hát igen, az ügyvédek...
Amúgy meg addig kellene felszámolni, amíg csepp esély van rá, mert ha nagyon kinövi magát, ha összefognak...
- a Jóisten mentse meg az országot!!!
zeta33
Sajnos, családommal - volt menyem miatt - benne vagyunk egy ilyen megfélemlíési ügyben. A fiatalok felbontották a házasságukat. Fiam volt felesége összeállt egy ilyen bandataggal, csak azért, hogy ráuszítsa a fiamra és az új társára. Egy éven belül háromszor öntötték le az autójukat maró anyaggal, kiszúrták mind a négy gumit. Azóta a volt menyem is elzavarta a fickót és most az őt és szüleit is fenyegeti a szemét. Hat - nyolc feljelentést tettünk. Semi eredmény. A bunkó egész nap a városban cirkál a kocsijával, moindenkiről mindent tud és már telefonon és személyesen is megfenyegette a fiamat. Tudjuk, hogy munkahelye nincs, kétszobás lakást, kocsit tart fenn, jól öltözik.Ügyvédje van! (MIBŐL??) A rendőrség tehetetlen, annak ellenére, hogy a fiam is rendőr. Attól tartok, hogy önbíráskodásba torkollik a dolog, mert a fiamnál hamarosan elszakad a cérna és lépni fog. Valószínű nem a jelenlegi törvényeknek megfelelően, és még ő kerül börtönbe. Itt tartunk a nagy demokráciában. Csak a hat éves unokámat féltem.
ugyeugye
@zeta33: Uhh - ez kemény! nyomjátok fel az APEH-nél.
zeta33
Csak példakén íram le az ügyünket, de Papának igaza van. A rendőrök mostanában nagyon büszkék az un: "taktikai bevetési egységeikre", akik sisakkal pajzzsal, drága felszerelésekkel tudnak massírozni, meg a kommandósaikra, akik elszalasztják a gyalogos bankrablót egy négylépcsőházas épületben. Az operatív munkára nincsen emberük. Az ilyen ügyekben mint a miénk, kellene egy környezettanulmány a bandatag ismarőseiről, Ivócimboráiról Beülni egy - egy kocsmába, hallgatózni, kicsit kérdezősködni. Az ilyen emberek, ha azt hiszik maguk közt vannak eldicsekednek, hogy egy éjszaka hány balhét csináltak, hány autót tettek tönkre stb. Szóval nem egy szicíliai - pofád befogod - banda ez. Csak szakember kellene, pénz kellene a rendőrségnek és törvényi háttér. Na meg egy tökös parancsnok, aki kiáll az embereiért. Dehát azok az idők elmúltak. Nem hivatás többé a rendőri munka. Papának igaza volt, be is verék a fejét
ugyeugye
@zeta33: na én is ettől keseredtem el igazán. Hogy a törvényi hátteret húzták ki a rendőrség alól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.