Portfólióbővítést hajt végre a Duna Autó, így rögtön két kínai márka is csatalakozik a már meglévő 25-höz. Mutatjuk, mik kerülnek a palettára.

Újabb kínai gigavállalat tör be Magyarországra – Ezt hozzák magukkal

A Seres képviseletében ZJ Wan, míg a Duna Autó részéről Ormos Péter szignózta a dokumentumot – Fotó: Facebook/Duna Autó

27 márkára bővült a Duna Autó portfóliója, hiszen a csütörtökön aláírt szerződés értelmében a csoport a Seres és a DSFK hivatalos hazai importőre lett – közölte az autonavigator.hu. Bár itthon még nem túl ismertek ezek a nevek, Kínában jelentős sikereket könyvelhettek el. Az ázsiai országban AITO néven kínálják portékáikat, az idei év első négy hónapjában pedig a 6. legtöbb elektromos és plug-in hibrid járművet értékesítették, ami több mint 200 ezer járművet jelent.

A Seres csoport 2023-ban megnyitotta az amszterdami központját, jelenleg Európában terjeszkednek. Jelen állás szerint 11 országban jelenik meg még az idei évben a Seres és a DSFK modellpalettája: az 5 legnagyobb európai piac mellett egyes skandináv országokban, Horvátországban, Görögországban és természetesen Magyarországon. A globális piacot figyelembe véve az említettekkel együtt 70 országban lesz elérhető a csoport modellkínálata.

Egyelőre nem tudni, mennyibe fognak kerülni az autók, de annyit elárultak, hogy pozitív meglepetésben lesz részünk. A Seres a luxusabb kategóriába érkezik, mindjárt 3 szabadidő-autóval, és mindegyik elektromos lesz. Ezzel szemben a DSFK nem csak villany-SUV-okat hoz Európába, hanem belső égésű motoros autókat és haszongépjárműveket is.

A Duna Autó tervei szerint még az idei év végéig 4-6 kereskedés nyílhat a Seres és DSFK modelleknek. Az első példányok idén ősszel érkezhetnek Magyarországra.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Nem volt még elég a kommunistákból ?
csak úgy....
no de a "gazdag" magyarok többsége még mindíg zsigulit -ladát szeretne,hogy lesz ebböl virágzó üzlet? www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/lada/1200
fogadok,hogy még a rákai kálmi sem cseréli le a bentleyt egy kínai dodzsemre!
Dr. Proktor
Nem az a lényeg egy ilyen együttmüködésnél hogy mit hoz, hanem az hogy mit visz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.