Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

Szijjártó Péter azt írta, úgy látják, hogy Moldova felkészülése kifejezetten jól halad, "ehhez mi is hozzájárulunk azzal, hogy 50 leendő moldovai EU-s szakértőt képzünk ki az elkövetkezendő hónapokban".

Gondolta volna? Ez a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A tárcavezető úgy fogalmazott, álláspontjuk egyértelmű, a csatlakozni kívánó országok teljesítményét egyenként és egyesével kell elbírálni, így Moldova teljesítménye sem köthető össze más jelöltországéval – írja az MTI.

Amennyiben a csatlakozási tárgyalások valós folyamata nem indul meg a hátralévő másfél hónapban, akkor a magyar elnökség legelején megtartják a tárgyalásokat indító kormányközi konferencia ülését – tudatta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI, Szijjártó Péter Facebook-oldala

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Úristen ezek képeznek ki másokat, beszarás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Úristen ezek képeznek ki másokat, beszarás.
csak úgy....
moldova, ezeknek köszönhetöleg még sokáig várhat a tagságra...
- majd valamikor putyin és 0rbán után!
Menőmanó
Aztán hol képezik a moldovai eu szakértőket, a Megafosnál?
lampa laz
A lopásra, hogy hogyan kell lenyulni az eu-s pénzeket. A tandíjat majd abból fizetik nekik, zsebbe. Szíjjasék csak a kp-t szeretik.
namihami
Mivel az EU-ban jelenleg kevés (szerencsére) az Orbánékhoz hasonló hulladék, ezért legfontosabb feladataink egyike, hogy növeljük a számukat! A szellemi és erkölcsi toprongyok a saját fajtájukon belül érzik magukat a legjobban és a legnagyobb biztonságban! Ez a tipikus Orbàni ""keresztény és magyar szellemiség"" az elérendő cél. A Nagy Elődök (az Adolf és a Józsi) példája lebegjen a szemetek előtt!
Világ náci, nyilas és hasonló elvekkel és gyökerekkel bíró ""elitjei""---közösüljetek! (Európa majd csak hozzátok rohad!)
Giovanni Alba
"Amennyiben a csatlakozási tárgyalások valós folyamata nem indul meg a hátralévő másfél hónapban, akkor a magyar elnökség legelején megtartják a tárgyalásokat indító kormányközi konferencia ülését "
Ebbe még lesz beleszólása a többieknek, és a szavazásnál egy ország egy szavazat, az elnök is csak egy a többiek közt. Majd megmondják hogy csihadjál kistáska, nagyobb lett a hangod mint a tehetséged.
Giovanni Alba
Némiképpen szerénytelenség önmagamat idézni de most muszáj.
"a soros elnökségre is vonatkoznak szabályok: az elnökséget betöltő ország képviselői nem használhatják fel arra az alkalmat, hogy nemzeti kérdéseiket, problémáikat, kommunikációjuk bevonják, a munkát ezek mellőzésével kell elvégezni. A feladat egyébként is viszonylag szimbolikus: az elnöklő ország kérdéseket vet fel, javaslatokat tesz, de utána ezeket a Tanács megvitatja, és akkor már a soros elnök is csak egy a 27 országból, tehát a döntéshozatalt nem befolyásolja a soros elnöki jogkör."
"Az Európai Unió irányító szerveinek felépítése nem hasonló más nemzetközi szervezetekéhez vagy akár egyes országokéhoz, ami érthető, hiszen egy olyan társulásról van szó, amely úgy szeretné egy kívülről nézve egységes tömb előnyeit élvezni, hogy közben a tagállamok szuverenitása megmaradjon."
libellle
Na, vegül is semmi nem fog történni a fel év alatt. Minden döntést bojkottálnak a többi tagállamok. Ilyen egyszerü.
CsipkeRózsa
Nemrégiben olvashattuk, hogy az EU célja a gyors bővítés.

"Egy a célunk..."
nejlontacskó
" Moldova felkészülése kifejezetten jól halad, "ehhez mi is hozzájárulunk azzal, hogy 50 leendő moldovai EU-s szakértőt képzünk ki az elkövetkezendő hónapokban".
Nem rosszból, de Moldovának annyi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.