Dame Sally Davies professzor, Anglia korábbi tisztifőorvosa vészharangot kongatott a szuperbaktériumok miatt.

A Covid-19 járvány "jelentéktelen semmiségnek" fog tűnni ahhoz képest, amivel az emberiségnek szembe kellhet majd néznie a jelenlegi gyógyszerekkel szemben rezisztens "szuperbaktériumok" igencsak aggasztó térnyerése miatt

számol be az Atv.hu a professzor figyelmeztetéséről.

Vészjósló: a COVID semmiség volt ahhoz képest, ami most következik

Dame Sally Davies az antimikrobiális rezisztenciával (AMR) foglalkozó megbízott szakember az Egyesült Királyságban, és személyes érintettsége van a témában: néhány éve halt meg a keresztlánya egy fertőzés miatt, amit semmilyen gyógyszerrel nem tudtak megfékezni.

A volt egykori tisztifőorvos szerint borzasztó jövő vár az emberiségre, amennyiben nem talál megoldást a szuperbaktériumok jelentette problémára. Azt állítja: a gyógyszerrezisztens fertőzésekkel kapcsolatban sürgősebben kell lépni, mint az éghajlatváltozás miatt, hiszen évente legalább 1,2 millió ember hal meg miatta.

Egyre több embernél jelentkeznek a kezelhetetlen fertőzések, tőlük pedig a családtagjaikat is el kell szeparálni, hogy ne fertőződjenek meg, szóval a helyzet nem túl megnyugtató. E mellett még a Covid is eltörpülne

– mondta Davies.

Az antimikrobiális rezisztencia azt jelenti, hogy a baktériumok, vírusok, gombák és paraziták által okozott egyes fertőzések kezelésére már nem alkalmasak a rendelkezésünkre álló gyógyszerek.

A gyógyszerek használata lehetővé tette a baktériumok számára, hogy kifejlesszék az ellenállást, az antibiotikumok túlzott használata pedig csak felgyorsította ezt a folyamatot. A széles körben elterjedő gyógyszer-rezisztencia a modern orvostudomány beavatkozásainak jelentős részét túl kockázatossá tenné, például a császármetszést, a rákkezeléseket vagy a szervátültetést. "Ha nem cselekszünk érdemben a következő 10 évben, annak katasztrofális következményei lehetnek" mondta Davies, hozzátéve, hogy az új kezelések kifejlesztése nagyon sok időt vehet igénybe.

Forrás: Atv.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nem baj... Van még raktáron pár ezer db. kinai horkolásgátló ( darabja 500 ft..,,occcó ) Meg itt van Szeszil néni is...( megvéd minket )... Gond egy szál se ..
Nyírfa
Gyógyszer helyett: Ezüstkolloid, Grapefruitmag-csepp, CBD-olaj, Propolisz, Méhpempő, Bodorrózsa, Macskakarom, Aloe Vera, Oregano, Körömvirág, Csipkebogyó, Homoktövis, Hibiszkusz, Olajfa-levél, Kurkuma, Gyömbér, Fahéj, Manuka-méz, Teafa-olaj -külsőleg! -, Ginseng, Rózsagyökér, Ginkgo Biloba, Echinacea, Fokhagyma, Babér-tea, Ashwagandha, gyógyító gombák, Köles, Lenmagolaj, Olívaolaj.
És a sort még folytathatnám.
Az egészsésünk rajtunk múlik, a mi döntésünk, hogy mit eszünk, mit iszunk, mennyit mozgunk, ölelünk-, szeretünk-e, dolgoztatjuk-e eleget az elménket.
A szeretetnélküliségbe bele lehet halni.

Ha a gyógyszerek helyett vagy azok mellett a gyógynövényekre voksolunk, figyelembe kell vennünk a sajátságainkat, szedünk-e orvosságot, s az harmonizál-e a növénnyel, mi a legjobb a vércsoportunknak, az egyéni egészségi állapotunknak. És mindig mindent, mértékkel alkalmazzunk!

Jó egészéget mindannyiunknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.