Május 16-17-én tesz állami látogatást Kínában Vlagyimir Putyin orosz elnök, hivatali partnere, Hszi Csin-ping kínai államfő meghívásának eleget téve. Ez lesz elnöki beiktatása utáni első külföldi útja – közölte kedden a Kreml.

Putyin Pekingbe és Harbinba látogat majd el. Utóbbi városban részt vesz a nyolcadik orosz-kínai expó és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén, valamint találkozik a Harbini Műszaki Egyetem diákjaival és tanáraival is. A két elnök gálaesten emlékezik meg a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról – írja az MTI.

Putyin először Kínába rohan a beiktatása után – Mit tervez Hszi Csin-pinggel?

Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Alekszandr Kazakov

Az orosz államfő sajtószolgálata szerint Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping "részletesen megvitatja az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát", valamint "meghatározza az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit". A felek emellett véleménycserét folytatnak a legégetőbb nemzetközi kérdésekről is.

A Kreml szerint a megbeszéléseket követően az államfők közös nyilatkozatot tesznek közzé, a felek több kétoldalú dokumentum aláírását is tervezik. Putyin a tervek szerint találkozik majd Li Csiang miniszterelnökkel is, akivel a kereskedelmi, a gazdasági és a humanitárius szférában történő együttműködésről fog tárgyalni.

Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy Putyin útja válasz lesz Hszi hivatalos látogatására. Kína vezetőjének első útja tavaly, új ciklusát megkezdve eskütétele után Moszkvába vezetett. A diplomáciai protokoll szerint az állami látogatás képviseli a legmagasabb státuszt a külföldi látogatások rangsorában.

Putyin legutóbb tavaly októberben járt Pekingben, ahol az Egy övezet, egy út fórum fő vendége volt. Ezen a rendezvényen Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vett.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@Maccska: Nem kellene előbb meggyógyulnia, mielőtt kiengedik a zártosztályról? Nem csak a társadalom, hanem a saját érdekében is!
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Gratulálok libsi balfaszkám! :

Mindenki segg hülye mert nem akar mindenki háborúzni és meghalni.

Tipikus balfasz böfögéssorozat.

Nem tudom, mikor fog le esni nektek Soros KORRUPT dollárbaloldali háborús uszító hazaárulóknak,
hogy NEM kelletek az embereknek.

Úgy nagy általánossában józan szeűemberek
Feller_Peti
vannak többségben a Földön. Kivétel a nyugati - parazita módjára terjeszkedő globalista csürhe.

Szerintem rögtön menjetek is megdögleni a frontvonalakra! Nektek és nekünk is jobb lesz így! Vissza se nézzetek. Meneküljetek a neofasiszta ukránnáci demokráciába a zorbán diktatúrájújából.
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Butus zöldfülőkém: Egy két Orosz/Balkán tasli majd meg fog. A golyóig el sem kell jutni.
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Pillanat. Mindjárt a kedvedért felrakom ide NEKED, hogy mennyire kéri és vágyik utána az ország. Pillanat, mindjárt mutatom videón...
Feller_Peti
@Szegény Dzsoni és Árnika: Parancsolj:

videa.hu/videok/nagyvilag/ukrofasisztak-demokraciaja.-megertek-az-eus-6LHT3PAEA88XpFWP

Na ennyire akarja az ukrán nép valójában a globalista nyugat csatlós Zelensky Banderista neonáci rezsim mészárlását.

Az orosz nemzetnek pont úgy hiányzott ez az egész őrület, mint kecskének a kés.

Számtalanszor kérték, hogy a nyerészkedő háborúzós nyugat ne terjeszkedjen tovább keletre.

Ha erről nem tudsz az csak annak köszönd, hogy a liberális Amerika a NATO terrorszervezetével kimosta az agyad. Többet tudsz 6000+ kilométerre az USA ról, mint hogy a szomszédodban mi történik valójában.

(Amerikáról is csak azt a megtévesztő szemetet tudod sajnos amit kifelé mutat magáról). Nézd meg, hogy mennyi háborút indítottak a demokrácia címszó alatt széles e világon.

A jenkiket a világ nagyobbik felén szó szerint a pokolba kívánják a gyarmatosító parazita mindent leuralni vágyukkal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.