Böröndi Gábor vezérezredes nem éppen optimista. Szerinte a magyar hadseregnek fel kell arra készülnie arra, ami az alap rendeltetése: a konfliktusra, ami egész embert kíván.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta, a magyar honvédség jelenleg történének legnagyobb átalakításán megy keresztül. A leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század magyar honvédséget vezessék.

Sokkoló bejelentést tett a vezérkari főnök: háborúra, migránshullámra kell számítanunk

A vezérkari főnök szerint háborúra és migránshullámra kell felkészülnünk/Fotó: MTI/Balogh Zoltán

"Határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van. Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit"

– szögezte le.

A vezérkari főnök hangsúlyozta: soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most.

"Elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is"

– fogalmazott az MTI híradása szerint.

Schmittné Makray Katalin zászlóanya köszöntőjében a végzős tiszteknek azt üzente: a haza szolgálata az egyik legszebb hivatás. Ludovikás tisztnek lenni védjegy, rang, hivatás és büszkeség.

A száznapos ünnepség a végzős honvéd tisztjelöltek számára az augusztus 20-i, Kossuth téri ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó, meghatározó ceremónia. A rendezvény végén a hagyományokat követve a végzős évfolyam kiemelkedő tanulmányi eredményt elért honvéd tisztjelöltjei elismeréseket vehettek át.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Magyar Királyi Honvéd Ludovika, zászlóanya és a múltba vesző álmok orbán viktor általi feltámasztása. Ez a görcsös megalománia röhejes is lehetne, de nem az, mert nemzetvesztővá vált.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cherry
Semmi baj, a zsiros elmebeteg Napoleon megvéd minket, barmok !!!
Yoda69
Sot Taiwant is bombazni fogjak Eszak-keletrol. De hogy mikor az szigoruan titkos.
simmering73
Vakondi bácsi már a tévé képernyőjén retteg és borzong.
lampa laz
"Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra." Klebelsberg Kuno
Nagy igazság. Jó lenne ha a kolostor disznó nem csak a kínai filozófiába merülne el, hanem elődeink hasznos gondolataira is odafigyelne.
jesz
Van egy olyan gyanúm, hogy a hadigépezet, új repülők, tankok, kézifegyverek igensok jutalékkal járnak..-nos ezt vétek lenne kihagyni...elég csak szítani a lángot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.